Artikelen

Hengels voor witvissen

Hengels voor witvissen

Voor het witvissen zijn er verschillende vishengels te gebruiken. Hengels voor witvissen zijn te verdelen in 3 groepen:

 

  • Vaste hengels
  • Feederhengels
  • Matchhengels

Vaste hengels voor witvissen

De vaste hengel is meestal de eerste vishengel die wordt gebruikt door beginnende vissers. De vaste stokken zijn een leuke manier van vissen. Tegenwoordig zijn ze in allerlei maten en materialen te krijgen. Er zijn stokken van bamboo en carbon. Je kunt telescopische- en insteekmodellen krijgen. De lengte van de stokken varieert van 3 tot 14 meter. De meest gebruikte variant is 4 of 5 meter lang. Stokken van dit formaat zijn goede hengels voor witvissen. Zwaardere hengels zijn lastiger in gebruik.

Witvissen met een feederhengel

Een feederhengel is een andere optie voor het vissen van witvis. Met een feederhengel maak je eenvoudig een voerstek op afstand. Werp de hengel uit om meer voer neer te leggen. Al snel komen de witvissen erop af. Met de techniek van de feederhengel kun je in korte tijd veel witvis vangen. De feederhengel is 3 tot 4 meter lang. Een langere hengel zorgt voor een verre worp. De feederhengel is een van de hengels voor witvissen.

Vang witvis met matchhengels

Actief witvissen kan met de matchhengel. Deze vishengels zijn speciale hengels voor witvissen. De werphengel kan grotere afstanden halen. Je kunt er ook op kortere afstanden mee vissen. Ze komen in lengtes van ongeveer 4 tot 4.5 meter. Over het algemeen zijn het driedelige modellen met veel geleideogen. In combinatie met een matchdobber kun je een afstand van 50 meter halen.

Hengels voor witvissen van Hengelsport Hennie Kruidenier

Hengelsport Hennie Kruidenier heeft een ruim aanbod aan hengels voor witvissen. We hebben diverse merken in ons assortiment zoals: Sensas, Drennan, PRESTON, Matrix en Shimano. Bij ons vindt u merken met de beste kwaliteit voor een leuke prijs. Bekijk ons volledige aanbod en ontdek al onze mogelijkheden.

Accessoires en benodigdheden

Naast hengels voor witvissen hebben we alle benodigdheden voor u in ons assortiment. Van witvis tassen tot schepnetten, haken en onderlijnen. In onze webshop vindt u alles voor het vissen op witvis. Zo bent u snel klaar voor uw volgende visavontuur. Heeft u informatie nodig over witvissen en wat u daarvoor nodig heeft? Neemt u dan contact met ons op. U kunt bellen naar +31(0)535723679 of een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." style="text-decoration: none;">e-mail sturen. Deze zullen we zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 

Bezoek onze winkel aan de Spoelsterstraat 45 in Haaksbergen, geopend van:

Dinsdag t/m Donderdag van 9.00 tot 18.00 uur

 

Vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur

Zaterdag van 9.00 tot 17.00

Categorie
Fabrikant

Top

Contact

Hengelsport Hennie Kruidenier, Spoelsterstraat 45, 7481 KE Haaksbergen - Netherlands

+31(0)535723679
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.