Artikelen

Aas voor witvissen

Witvis aas

Bij Hengelsport Hennie Kruidenier in Haaksbergen hebben we alles voor de sportvisser! Zo hebben we een uitgebreid assortiment aas. Bij ons vind u alles wat u nodig heeft voor witvis aas, zoals pellets, kunstaas en nog veel meer. Zowel in de winkel als online. Wel zo makkelijk!

Witvis aas

Witvis aas is er in veel verschillende soorten, kleuren, geuren en smaken. Door het grote aanbod kan het soms moeilijk zijn om een goede keuze te maken. Voorns, kolbleien en brasems zijn vaak in grote aantallen te vangen. Maar je moet deze witvissen wel eerst naar de stek zien te lokken. Lokvoer is daar uitstekend geschikt voor. Vooral onze pellets zijn een populair witvis aas.

Pellets als witvis aas of lokvoer

Actief lokvoer is belangrijk bij het vissen op witvis. ‘Actief’ betekent dat wanneer er gevoerd is, er doorlopend voerdeeltjes loskomen en opstijgen. Dit maakt de vis nieuwsgierig en zet aan tot azen. Daarom is het van belang dat u het lokvoer aan de waterkant aanmaakt. Op lichter en minder stromend water wordt een lichter mengsel gebruikt dat langzaam naar de bodem zinkt en daar rustig zijn werk doet.

Hoe werkt het?

De meeste witvis aas soorten, zoals pellets, zijn een mix van diverse ingrediënten die worden aangemaakt met water waardoor het bindt, zwaarder wordt, er ballen van gevormd kunnen worden en er mee gevoerd kan worden. Witvis pellets zijn verkrijgbaar in een harde en zachte variant, zodat u deze zowel als aas en als lokvoer kunt gebruiken. Het weken van de pellets gedurende korte tijd heeft als gevolg dat de pellets sponzig worden. U kunt de pellets puur voeren in de voerkorf, cuppen met de vaste stok, of ze simpelweg toevoegen aan het grondvoer dat u gebruikt om de vis aan het azen te houden gedurende een aantal uren.

Lokvoer of haakaas?

Witvis pellets worden vaak ingezet als lokvoer. Grotere pellets kunnen ook uitstekend als haakaas gebruikt worden. U kunt ze voorboren en door middel van een aasnaald op een zogenaamde ‘hair’ onder de haak schuiven. Het hair en quickstop systeem werkt perfect, ook met maïs en zelfs met wormen. Een bait band, hair met een lusje en een pellet stop zijn andere manieren om het aas te bevestigen. Het principe van lokvoer is het lokken van de vis, en niet het verzadigen van de vis. Voer dus altijd zoveel als de vis nodigt heeft en pas dit aan op het aasgedrag. Het is de bedoeling dat de voorn of de brasem uw haakaas pakt en op de stek rond blijft hangen, maar niet met zijn buikje vol wegzwemt.

Verschillende soorten witvis pellets

Bij Hengelsport Hennie Kruidenier vind je altijd een hoogwaardige witvis aas die werkt. Witvis pellets zijn er verschillende maten, bijvoorbeeld 2mm, 4mm en 6mm pellets, in zakken van 3kg of 20kg. Maar we hebben veel meer maten. Bij ons vind u witvis aas pellets van hoge kwaliteit, olierijk maar weinig verzadigend. Om deze reden en de unieke structuur van de pellets zijn ze ideaal als lokaas voor witvis. Onze winkel is in Haaksbergen, maar dankzij onze uitgebreide online winkel kunt u alles voor de hengelsport gemakkelijk thuis laten bezorgen!

 

Bezoek onze winkel aan de Spoelsterstraat 45 in Haaksbergen, geopend van:

Dinsdag t/m Donderdag van 9.00 tot 18.00 uur

 

Vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur

Zaterdag van 9.00 tot 17.00

Categorie
Fabrikant

Top

Contact

Hengelsport Hennie Kruidenier, Spoelsterstraat 45, 7481 KE Haaksbergen - Netherlands

+31(0)535723679
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.